Omgeving

Vakantie in eigen land? Dit stukje Nederland zal niet teleurstellen!  

Met de Boeren Maison als vertrekpunt maakt het niet uit of je linksaf, rechtsaf of rechtdoor gaat. Aan alle kanten valt met de auto, wandelend of fietsend iets te ontdekken. Onderweg zullen de prachtige herenboerderijen en de rijke historie van Westerwolde u niet ontgaan. Wist u dat het huidige Nederland zijn ontstaan vindt in de regio Westerwolde?

Westerwolde; genieten met een ‘grote G’!

Wedde, waar Wedderveer deel van uit maakt, ligt aan de Westerwoldse Aa.  Aan weerszijden van de Aa loopt het Natuur Netwerk Nederland (NNN) . Hier liggen diverse natuurgebieden zoals de Hoorndermeeden. Rond het dorp is het essenlandschap goed te herkennen. Bij de ingang van het dorp ligt de Wedderburcht ook wel ‘Huis te Wedde’ genoemd. De borg was eeuwenlang de zetel van de Heren van Westerwolde of hun vertegenwoordiger. De geschiedenis van de borg is dan ook nauw verweven met de geschiedenis van de streek. In het dorp vindt u verder een gezellig eetcafé en struunwinkeltjes.

Op steenworp afstand van de boerderij, aan de overkant van de weg ligt het haventje van Wedderveer van waaruit je vanaf het water het landschap in al zijn pracht en praal voorbij ziet glijden, maar ook recreatiegebied Wedderbergen. Er ligt een mooie recreatieplas die vrij toegankelijk is. Even verderop vindt u “De Spinnekop” Molen met achtkante onder-toren. Op vrijwillige basis wordt hier nog steeds hout gezaagd.

Vesting Bourtange, koopstad Winschoten, Het Klooster van Ter Apel, Dinoland Tenaxx, Vestingsmuseum Oudeschans, Vlagtwedde en Fontana resort Bad Nieuweschans of Bezoekerscentrum MEYER WERFT in Papenburg zijn slechts een greep uit de plaatsen die wij aanbevelen, want met Provincie hoofdstad Groningen op 30 autominuten en de Duitse stad Oldenburg op 60 autominuten rijden zijn de mogelijkheden eindeloos.

In Westerwolde zijn uren aan fietsroutes en wandelroutes voor u uitgestippeld. Liever op de bonnefooi op avontuur? Goed plan!

www.westerwolde.groningen.nl